In Memoriam Uitvaarten

BIJ EEN OVERLIJDEN BEL

06 - 233 09 339

Afscheid nemen kun je maar één keer goed doen

Een goed afscheid is een afscheid dat past bij het leven van de overledene, maar óók bij u als nabestaande, want u moet tenslotte verder. Daarom zoeken wij altijd samen met u en andere naasten naar een echt passende invulling van het afscheid. Dat begint met heel aandachtig luisteren. En met dóórvragen, zodat we u eerst een beetje leren kennen en inzicht krijgen in het leven van uw overleden dierbare. Pas dan kunnen we het afscheid een invulling geven die recht doet aan uw geliefde en waar u zich als nabestaande goed bij voelt. Soms is het groots en soms zit het juist in kleine dingen; een sfeer, een omgeving, een locatie en (live)muziek, of de keuze voor bijvoorbeeld een thema of kleur maken het afscheid heel persoonlijk.

Als u de uitvaart, crematie of begrafenis - ook kerkelijk, door ons laat verzorgen:

  • Luisteren wij eerst goed naar uw wensen en ideeën ten aanzien van het afscheid
  • Geven wij u informatie over de mogelijkheden om het afscheid een persoonlijke invulling te geven
  • Informeren en inspireren wij u over nieuwe en eigentijdse manieren van afscheid nemen
  • Vertellen wij u over de uitvaartmogelijkheden en (bijzondere) afscheidslocaties die o.a. Weesp, Driemond, Wijdemeren, Gooise Meren en Het Gooi biedt
  • Ontzorgen wij u met ons team, waar mogelijk en begeleiden wij u stap voor stap in het uitvaart proces

In Memoriam Uitvaarten is onafhankelijk

Dankzij onze brede en jarenlange werkervaring in de uitvaartbranche – sinds 2010 – kennen wij alle mogelijkheden van persoonlijk en eigentijds afscheid nemen. In Memoriam Uitvaarten is een onafhankelijke uitvaartondernemer. Dat wil zeggen: wij zijn niet gebonden aan een locatie. U kunt dus via ons de opbaar- en uitvaartlocatie kiezen die u wenst. Ook werken wij samen met alle uitvaartverzekeraars. Als u de uitvaart laat verzorgen door In Memoriam Uitvaarten wordt het verzekerde bedrag uitgekeerd aan de nabestaande(n).

Keuze uitvaartondernemer Weesp

U kiest zelf de uitvaartondernemer

Als u kiest voor In Memoriam Uitvaarten keert de uitvaartverzekeraar altijd het volledige verzekerde bedrag uit voor het bekostigen van de uitvaart. Dit is ongeacht waar de overledene een ‘uitvaart(kapitaal)verzekering’ heeft. U heeft bij een kapitaalverzekering volledige keuzevrijheid ten aanzien van alle uitvaart gerelateerde zaken.


Indien u een ‘naturaverzekering’ heeft (dit is een verzekerd pakket van uitvaartdiensten in plaats van een verzekerd kapitaal), kunnen wij deze desgewenst voor u laten omzetten in een verzekerd bedrag. Soms is dat gunstiger. U heeft ook dan volledige keuzevrijheid ten aanzien van de uitvaartondernemer, uitvaartlocatie en alle andere uitvaartwensen. Neemt u hierover gerust contact met ons op.

U kiest zelf de opbaar- en uitvaartlocatie

Bij In Memoriam Uitvaarten kunt u zelf de opbaarlocatie kiezen (thuis of in een uitvaartcentrum naar keuze) én op welke uitvaartlocatie het afscheid plaatsvindt. Wilt u dat het afscheid plaatsvindt in bijvoorbeeld de aula van crematorium en/of begraafplaats Weesp (Carspelhof), Nederhorst den Berg (Hornhof), Laren, Hilversum (Zuiderhof), Bilthoven (Den en Rust), De Nieuwe Ooster of Zorgvlied in Amsterdam? U heeft daar helemaal de vrije keuze in. Wenst u het afscheid op een favoriete horecalocatie of in een theetuin, uw eigen tuin of een theater, dan kan dat ook.

“Monique heeft de gave overal iets bijzonders en persoonlijks van te maken. Zij oefent haar beroep als uitvaartbegeleider uit met passie en liefde voor het vak. Zij laat mensen in hun waarde en treedt nooit ongevraagd op de voorgrond. Monique is gemaakt voor het vak!”

Voorbesprekingen

Wij zijn tevens gespecialiseerd in voorbesprekingen. In dit gesprek bespreken we met degene die gaat overlijden zijn of haar uitvaartwensen. Zo houdt hij of zij de regie over het eigen afscheid. Bovendien ontlast dit de naasten op het moment van overlijden. De dood komt, ook al dient deze zich aan, toch altijd onverwacht. Als dan de belangrijkste beslissingen al zijn genomen, is dat een hele zorg minder.


Belt u ons gerust voor een voorbespreking, een begroting en/of een check van uw uitvaartpolis. Wij bieden deze services vanzelfsprekend gratis en vrijblijvend.