Stervensbegeleiding

Stervensbegeleiding

Veel mensen vinden het vaak een moeilijk onderwerp. Toch is het belangrijk. Een open, tijdig en goed contact helpt om zorgvuldige en verantwoorde beslissingen te nemen over de resterende kwaliteit van leven en sterven. Dit geeft mensen in de laatste levensfase meer regie en leidt tot minder angst en onzekerheid. Het kan prettig zijn te praten met een ‘buitenstaander’, iemand die niet tot de familie- of vriendenkring behoort.
Stervensbegeleiding

Praten over de dood in de laatste levensfase

Onze uitvaartbegeleider Angelique kan u een luisterend oor bieden in deze periode. Zij leeft en denkt met u mee over de zin van het leven en u kunt bij haar terecht met vragen die er op dat moment bij u of uw naasten zijn. Er zullen zorgen, onzekerheden en levensvragen zijn die om aandacht vragen. 

Thanatopraxie

Uw eigen afscheid vormgeven

Angelique kan u desgewenst tevens helpen uw eigen afscheid vorm te geven. Zij vertaalt uw ideeën, wensen en gedachten naar een liefdevol en persoonlijk afscheid. Door de gedachten en gevoelens te benoemen en zelf bewust deel te nemen aan de voorbereiding van de finale van het leven geeft dit vaak rust, maar ook houvast. 

En wilt u hulp bij het vastleggen van uw uitvaartwensen?

De gesprekken kunnen bij u thuis plaatsvinden of elders, zoals bijvoorbeeld in een zorgcentrum. Het kan een één op één gesprek zijn, maar ook samen met uw naaste(n).


Neem gerust contact met ons op om een vrijblijvende afspraak te maken.