Keuzes voor een persoonlijke uitvaart - violist

Uw keuzes

Loslaten is niet vergeten, maar liefdevol herinneren

Wat zijn de mogelijkheden

Afscheid nemen doen we elke dag, soms meerdere keren. Maar altijd in de wetenschap dat het een tijdelijk afscheid is. Iedereen weet dat de dood bij het leven hoort, maar als je iemand verliest van wie je zielsveel houdt, realiseer je je pas wat die woorden betekenen. Er moeten dan in korte tijd veel keuzes worden gemaakt, zoals de opbaarlocatie, de kist, begraven of cremeren, de uitvaartlocatie, de muziek en de bloemen. Ik ondersteun u hierbij.

Top 100 van uitvaartmuziek

Zoekt u mooie, passende muziek voor tijdens de afscheidsplechtigheid? Misschien biedt deze Top 100 van uitvaartmuziek inspiratie.

Wat blijft zijn herinneringen… in woorden, muziek, foto’s

Tijdens een afscheidsplechtigheid kunt u als naaste woorden van herinnering uitspreken. U kunt ook luisteren naar (live) muziek. Muziek waar de overledene van hield. Of muziek die goede herinneringen oproept. Muziek hoort bij het leven en daarom ook bij het afscheid. Het kan een anker zijn dat steun geeft en een glimlach oproept.

Muziek en foto’s tijdens de uitvaart

Het is mogelijk om tijdens het afspelen van de muziek op een groot scherm foto’s van de overledene te tonen. Zo komt het leven van de overledene voorbij in klank en beeld.


Ter inspiratie

Top 100 uitvaartmuziek >>   


Live Muziek

Lace Music >> 


Winnaar Afscheidsprijs

Luizterverhaal >>

Rouw is de prijs van liefde

Een milieuvriendelijke kist

Aandacht voor het milieu wordt steeds belangrijker, ook bij de keuze van de kist. Steeds vaker willen mensen een kist die van natuurlijk materiaal is gemaakt. Vanwege de toenemende vraag naar milieuvriendelijke producten kiezen steeds meer mensen voor massief hout.

De uitvaartkisten die u hier ziet zijn van massief hout en uitgevoerd met gewatteerde bekleding, die exact op de maat van de uitvaartkist gemaakt is. 

Uitvaartkisten van echt hout

Kiest u voor zo'n massief houten kist, dan kiest u voor een natuurlijke grondstof. De gekweekte bomen worden voortdurend vervangen door nieuwe aanplant waardoor de bosomvang zelfs toeneemt. Bovendien nemen bomen tijdens het groeiproces CO2 op en dragen ze op die manier bij aan een gezond klimaat.

De prijs hoeft niet zoveel te schelen van een gefineerde uitvaartkist.

Koffie en cake, of een glaAsje met een borrelhap?

De uitvaartlocatie

Van een meerderheid van de Nederlanders mag het afscheid ook wel wat minder plechtig, blijkt uit recent onderzoek

Van oudsher roept een crematorium associaties op met kille, sombere aula’s, waar een even sombere en stijve afscheidsceremonie werd gehouden. Hoe anders zien die crematoria en aula’s er tegenwoordig uit. Vele zijn inmiddels omgebouwd tot sfeervolle locaties met een eigentijdse inrichting, compleet met loungebanken, boszicht, grand cafés en met terrassen aan mooie vijvers. Tegenwoordig wordt ook regelmatig gekozen voor een afscheid in bijvoorbeeld het favoriete restaurant of bijvoorbeeld het buurthuis van de overledene. Alles kan en alles mag!

Staatsievervoer

De behoeften van mensen veranderen. De uitvaartbranche gaat met haar tijd mee. Zo komt er ook steeds meer vraag naar eigentijds staatsievervoer. Denk bijvoorbeeld aan de uitvaartbus, uitvaartmotor, uitvaartfiets of loopkoets.