Monique Houtzager referenties afscheid dat past

Referenties

Referenties

2021

"Monique Houtzager van In Memoriam Uitvaarten heeft voor ons dit jaar twee uitvaarten begeleid. De eerste ervaringen bij de uitvaart van mijn moeder waren hartverwarmend. Monique benadert de zaken rustig, vraagt goed wat de behoeften zijn, geeft opties en regelt de zaken vervolgens volgens afspraak. Toen mijn vader later in het jaar overleed hebben we geen seconde getwijfeld en direct Monique gebeld. Wederom hadden wij dezelfde persoonlijke ervaring. Voor, tijdens en na de uitvaart legt Monique op de juiste momenten contact. Wij zijn haar zeer dankbaar en bevelen In Memoriam Uitvaarten van harte aan."
Wijnand de Kruijff

Bloemenband

"Via het internet ben ik bij Monique Houtzager terechtgekomen. Haar warme uitstraling sprak mij direct aan. Zij heeft de uitvaart van Rie tot in de puntjes geregeld. Zeer professioneel, betrokken, persoonlijk en rustig heeft zij de uitvaart begeleid. Tot in het kleinste detail. Wij hebben op een mooie locatie, in de familiekamer "De Einder" van het crematorium in Hilversum, in besloten kring, afscheid van Rie kunnen nemen. Voor ons was dit het mooiste afscheid wat wij konden wensen voor Rie. Dankzij het fantastische werk van Monique, was deze dag onvergetelijk voor mij en mijn familie. Wij zijn haar daarom ook zeer dankbaar. Wij kunnen In Memoriam Uitvaarten van harte aanbevelen."
Ingrid Veen

"Fijne, persoonlijke benadering. Alles heel goed georganiseerd. Monique verdiepte zich in onze familie en voelde heel goed aan wat wij wilden. Ze had goede suggesties en wist ons ook nog te verrassen met een aantal dingen die de dag van de uitvaart (en dus de herinneringen!) extra bijzonder maakten. We zijn erg blij dat we In Memoriam ingeschakeld hebben, zonder Monique was het nooit zo'n mooi afscheid geworden."
Madeleen

Gospel & Cake Allerzielen City of Wesopa

"Bedankt voor de mooie middag, alles klopte met een traan maar vooral een glimlach. Je had gelijk. Wat was het een spektakel, we hebben super genoten mijn vriendin en ik, wat een geweldige gospelgroep en wat een geweldige pianist! En alles tot in de puntjes geregeld. Dank dank dank. Super mooi! Een stil moment voor interculturele en transculturele uitwisseling van muziek, gebed, overdenkingen. Met elk dezelfde doelstelling: verbinden, liefde, de traan van liefde, rouwproces. Een rouwproces vieren die ruw, rauw en brak kan zijn maar door middel van sfeer konden bezoekers lachen en het leven vieren. En toen was alles weer normaal. Het was fantastisch, je laat het licht schijnen Monique Houtzager."
Nabestaanden die naar Gospel & Cake Allerzielen event in de City of Wesopa waren gekomen | 31 oktober 2021

"Monique is de week na het overlijden van mijn vader een enorme steun voor onze familie geweest. Zij ondersteunde, ontlastte en was onmisbaar bij het organiseren van een mooi afscheid. Monique voegde zich naadloos in onze familie, dacht aan de kleine dingen waar wij nooit aan zouden denken en gaf ons houvast in deze moeilijke periode. Ik raad In Memoriam Uitvaarten (meer dan) 100% aan!"
Jenne

"Alles tot in de puntjes geregeld. Monique is een warmhartige vrouw met uitstekend organisatietalent."
Paul Eijtes

"Wij zijn Monique dankbaar voor haar goede begeleiding na het overlijden van onze man en vader. Daar waar wij als nabestaanden soms geen idee hadden hoe we iets moesten aanpakken, kwam zij met snelle tips, nieuwe ideeën of praktische oplossingen. Ze zorgde ervoor dat we alles gedaan kregen binnen de korte tijd die je voor dit soort dingen hebt, maar liet ons ook een persoonlijk afscheid organiseren dat het meest paste bij wie onze dierbare was. Ook namens de rest van ons gezin bedankt voor je inzet en begrip Monique!"
Lidy en Lisa Verhey

"Er komt nogal wat kijken bij het regelen van een uitvaart. Naast alle emoties moet je ook veel dingen regelen in korte tijd. Na het overlijden van mijn schoonmoeder hebben we Monique gebeld naar aanleiding van haar advertentie in het Weespernieuws. Dit was een zeer goede beslissing, zij heeft ons veel werk uit handen genomen en ze heeft veel aandacht voor persoonlijke details. Ook de mensen waar zij mee samenwerkt voor bijv. het ontwerp van de rouwkaart en de muziek voor de uitvaart denken proactief mee over hoe een en ander het beste geregeld kan worden. Contact gaat empathisch en professioneel. Ook reageert Monique snel op mails en app berichten. Het verdriet om het verlies is niet minder maar we kunnen wel met een goed gevoel terugkijken op hoe de uitvaart verlopen is."
R.J. de Boer

"Lieve Monique, Wat ben ik dankbaar dat jij de uitvaart hebt geregeld van de liefde van mijn leven. Wij wisten precies wat wij wilden, maar hadden geen idee hoe dit in te vullen. Tijdens de intake wist jij direct welke locatie hiervoor geschikt zou zijn. Ook heb jij ons voorzien van vakkundig advies zodat de ceremonie precies zo is verlopen als wij voor ogen hadden. De ceremonie was informeel van karakter waar ruimte was voor onze herinneringen en verdriet om daarna met elkaar zijn leven te vieren zoals hij dat had gewild. Een mooie en warme afsluiting van een moeilijke periode. Een van de kinderen zei een paar dagen later tegen mij; ‘dit was het mooiste afscheid dat ik ooit heb meegemaakt’. Dank je wel daarvoor, zonder jouw warme en professionele aanpak was dit niet gelukt."
Warme groet, Karina Soeter

"We kijken terug op een verdrietige maar vooral prachtige levensviering. Jammer dat mijn vader het zelf niet heeft kunnen beleven. Monique is zeer betrokken. Betreffende persoonlijke wensen is er heel veel mogelijk, het voelde als een samenwerking waardoor wij als familie ook regie konden behouden. Realistisch betreffende planning, punctueel, betrouwbaar en zeer goed bereikbaar (nog nooit zoveel met iemand geappt). Het was heel goed georganiseerd. Dank!"
Maartje Denkers

“Monique heeft zorggedragen voor een erg mooie en persoonlijke afscheidsceremonie. In de voorbereiding daartoe voegde ze zich gemakkelijk in de ontstane situatie en speelde daarin kordaat, persoonlijk en ingetogen haar zeer professionele rol, wat maakte dat wij, als nabestaanden, ons geen moment zorgen hebben hoeven maken over welk detail dan ook. Daarmee is het afscheid van onze (schoon)vader een dag van mooie herinneringen geworden. De eindfactuur was helemaal conform de kostenbegroting. Wij bevelen In Memoriam Uitvaarten van harte aan!”
Jan Derks

Rouwstoet Dick Rozendaal

"Monique heeft voor onze moeder een prachtige uitvaart verzorgd. Alles tot in de puntjes geregeld! Monique straalt veel rust uit en weet precies waar ze het over heeft. Niets is haar teveel en we hadden dagelijks contact echt heel prettig, evenals het eindgesprek bij ons thuis. Kernwoorden, rust, punctualiteit en uitstraling. In Memoriam Uitvaarten is TOP."
Miranda Straks

"Een fijne benadering, er werd gehoor gegeven aan onze wensen, zoals zelf de laatste verzorging van onze moeder te mogen doen. Volgens afspraak kwam een professioneel en betrokken zorgteam haar daarna ophalen en overbrengen naar het uitvaartcentrum, ondanks het nachtelijk uur. Met veel respect werd moeder uitgeleide gedaan in de rouwauto tot aan de hoek van de straat. Ook aan kleine dingen was gedacht, zoals tijdens de uitvaartceremonie lag er op elke stoel een paar zakdoekjes met een wikkel met de afbeelding van onze moeder. We kijken met een goed gevoel terug op een persoonlijke en waardige uitvaart. Monique bedankt."
Familie Perdijk

Referentie Theo

"Nadat mijn vader plotseling overleed was het fijn om iemand naast ons te hebben, die met ons meeleefde op een prettige manier en ons tips gaf, maar ons niets opdrong. Mijn vader had op woensdagmiddag zelf de advertentie van Monique gezien in het Weespernieuws en uitgescheurd, dus was er voor ons geen twijfel mogelijk toen hij 's nachts overleed om Monique te bellen. De communicatie over de app en mail was heel duidelijk en snel. De uitvaart in Amsterdam was door haar perfect geregeld in deze coronatijd. Wij kijken terug op een warme uitvaart met mooie momenten. Bedankt Monique." 

Uitvaart in de natuur vuurschaal

"Monique heeft ons, met haar warme en empathische persoonlijkheid, op waardevolle wijze begeleid bij de uitvaart van onze dochter. Onze dochter wist dat ze kwam te overlijden. Voor haar was het belangrijk om vooraf haar wensen met betrekking tot haar uitvaart te kunnen bespreken met Monique. Na deze gesprekken gaf ze aan dat het haar vertrouwen en rust gaf dat we haar wensen, voor zover als mogelijk, konden uitvoeren. Voor ons was het fijn dat we na het overlijden van onze dochter verder konden met Monique. Doordat we haar al kenden, voelde het vertrouwd om samen met Monique uitvoer te geven aan de wensen van onze dochter. Monique was onze houvast in deze verdrietige dagen. Zij zorgde ervoor dat alles in de juiste volgorde en op het juiste moment werd geregeld. Van de genodigden op de uitvaart kregen we alleen maar positieve reacties op de mooie en bijzonder persoonlijke uitvaart van onze dochter. We kregen ook alleen maar positieve reacties over Monique. Op haar warme en rustige wijze aanwezig waar het moest en afzijdig waar het kon. We hebben na een kleine 2 weken nog een afsluitend gesprek gehad met Monique. Ook dat werd door ons zeer gewaardeerd. Het geeft ons troost dat we de uitvaart hebben uitgevoerd zoals onze dochter het wilde. We weten zeker dat ze trots op ons is en ook heel veel dankbaarheid heeft naar Monique!"
Eric & Truus van Eijkelenburg

"Monique is zeer professioneel in haar werk maar zeker ook empathisch en had oog en oor voor de moeilijke omstandigheden in onze privé situatie. Ook haar stem in intonatie bij het voordragen van een brief van mijn zus was gevoelig mooi. Ik ben haar dankbaar daarvoor. Het is een persoonlijke uitvaart van onze moeder geworden. We bevelen Monique van harte aan!"
Ella Takács 

"Lieve Monique, Topuitvaart  van Jan. Degene die dat zei vroeg zich af of ze het wel zo kon zeggen. Ik en ons gezin vonden het niet vreemd dat ze dat zo zei, wij vonden het namelijk ook. Dit mede dankzij jouw prettige omgang met ons waarin je meeleefde, meedacht en alles perfect geregeld had zoals we in gedachten hadden. Je was er voor ons. Dit alles maakt het dat ons verdriet makkelijker te verdragen is. Heel hartelijk bedankt, ook namens ons gezin."
Lieve groet, Marjo van Damme

Duurzame uitvaart Rouwbakfiets

"Niets dan lof voor Monique. Vanaf het eerste contact voor het overlijden tot de afronding na de uitvaart waren we onder de indruk van haar warmte, deskundigheid, zorgvuldigheid en rust. We zijn als familie zeer dankbaar voor de uiterst prettige wijze waarop ze het overlijden en de uitvaart van onze vader, schoonvader en opa heeft begeleid." 
Familie Veenstra

"De combinatie van professioneel, daadkrachtig en empathisch werken is typerend voor In Memoriam Uitvaarten. Voor Monique een 10 met een griffel." 
Mieke Bello 

"Fijne en lieve vrouw die met alles meedenkt en goede suggesties heeft waardoor het een warme en persoonlijke uitvaart is geworden voor onze moeder! We hadden zelfs een bij mijn moeder passende oldtimer - een Cadillac uit 1954 - als rouwauto. Monique je bent top!"
Conny Le Febre- van der Vliet  

Uitvaart in de natuur

"Monique Houtzager heeft ons héél plezierig en prettig bijgestaan in dit verdrietige proces met veel geduld en begrip. Ze heeft ons werk uit handen genomen wat als buitengewoon fijn werd ervaren. Wanneer nodig had ik contact met Monique waar ze alle tijd voor nam. Als het mocht in deze tijd , had ik haar als dank een súper dikke knuffel gegeven!" 

"Warm. Kundig. Meedenkend. Zorgzaam. Oog en oor voor iedereen die betrokken is. Rustig. Fijne stem. Neemt alle tijd. Goeie nazorg. Maar ook de gesprekken voorafgaand aan de euthanasie en het regelen van de uitvaart heeft de familie als heel waardevol ervaren. Zodat het de uitvaart is geworden die mijn schoonmoeder voor ogen had." 

"Als je geheel onverwachts te maken krijgt met de dood, dan wil je dat er iemand is, die verstand van zaken heeft, maar ook rekening houdt met de emoties van jou als mens, Monique heeft en snel gereageerd, ons steeds op de hoogte gehouden van de gang van zaken en alle mogelijkheden die er waren. Geen enkel moment het gevoel gehad dat wij voor gewoon ‘werk’ waren. Zeker met de beperkingen van corona kunnen wij terugkijken op een mooi, passend en liefdevol afscheid. Dank je wel daarvoor." 

"Op een zeer warme, menselijke en professionele manier heeft In Memoriam Uitvaarten en met name Monique Houtzager ons begeleid bij de uitvaart van onze moeder (30-12-2020). Ondanks de beperkingen i.v.m. corona maatregelen zijn al onze wensen waargemaakt. Wij zullen dan ook zeker In Memoriam Uitvaarten aanbevelen in onze familie en kennissenkring ." 

"Door de grote aandacht voor zowel de grote lijn als de details bij de voorbereiding. En voor de bescheiden opstelling tijdens de uitvoering. Monique kwam met creatieve , maar ook uitvoerbare, ideeën. De communicatie verliep buitengewoon snel en soepel. Afspraken werden correct nagekomen. Door de persoonlijke benadering en de persoonlijke aanwezigheid van Monique op de cruciale momenten." 

Referentie Monique Houtzager

"Lieve Monique, wat heb je de uitvaart van onze vader prima verzorgd. Het was echt prachtig en samen met uitvaartzangeres Machabelle is het een bijzonder mooie middag geworden. Wij kunnen terugkijken op een mooi en liefdevol afscheid. Dank je wel voor de goede zorgen."
Familie Jansen

"Dankzij Monique Houtzager van In Memoriam Uitvaarten hebben we op een prachtige, persoonlijke en bijzondere manier afscheid kunnen nemen van onze moeder. Zonder de goede adviezen van Monique inzake locatie, concept en organisatie was het waarschijnlijk een traditionele en standaard uitvaart geworden die veel minder goed bij mijn moeder en de familie had gepast. Nogmaals veel dank voor de professionele ondersteuning Monique!" 

2019 - 2020

"Wij als familie kijken terug op een mooie en verdiende uitvaart van Willy. Wij willen jou enorm bedanken voor de goede begeleiding in deze. Jouw flexibiliteit en oog voor detail in de voorbereidende fase en de rust die je uitstraalde tijdens de dienst was erg professioneel. De foto's die door jouw kunde allemaal te zien waren tijdens de dienst was voor ons erg waardevol. Nogmaals onze dank daarvoor."
Eddy van der Linde

Referentie lichtstraal op graf

”Lieve Monique, bedankt voor de fantastische regie. We denken terug aan een sober maar mooi afscheid van onze moeder. De lichtstraal op de foto is magisch. Nogmaals heel veel dank voor je persoonlijke, professionele en warme begeleiding. Zo houden we ondanks de corona omstandigheden toch een wonderschone herinnering."
Warme groet, Annick

"Lieve Monique, als wij over jou praten, dan hebben we het over “onze Monique”! Wat heb je ons fantastisch begeleid en geïnspireerd deze dagen en wat was je er ook voor onze kleinkinderen. Enorm bedankt en graag tot snel op de koffie!"

Referenties Monique Houtzager

"Hoi Monique, Ik moest na de uitvaart meteen weg. Rustig wandelend naar de tram overdacht ik onze samenwerking. Klasse! Fijn om met jou samen te werken. Je bent een warme invoelende vrouw, met gevoel voor de finesse en detail. Je fotootje in je mail geeft een indruk, maar life is beter. Je bent open en eerlijk en spreekt recht vanuit je hart. Dankjewel! Door jouw niet nadrukkelijke aanwezigheid: You were the boss… All the best!"
Ds Cees van Steenis

”Beste Monique, wij vonden allen de uitvaart een heel mooie en waardige afsluiting van deze enerverende week. Iedereen zal aan deze uitvaart met warme gevoelens terugdenken. Dank voor de zeer goede begeleiding. Je bent geboren voor dit vak!” 

"Monique Houtzager is een aangename, bekwame vakvrouw, die ontzettend goed met haar vak bezig is. Ze is efficiënt en empathisch. Ik kwam toevallig bij haar terecht, maar ik had me geen betere kunnen wensen. Door Monique heb ik een andere kijk gekregen op wat goede uitvaartorganisatie en -begeleiding kan en moet zijn. Hulde!!"
Groet, Frank Luiten

"Monique, toen we je benaderden hadden wij een bijzondere uitvaartdienst voor ogen. Je luisterend oor en inspirerende gedachten maakten dat we uitermate plezierige gesprekken met je hadden. Dankzij jouw professionaliteit is het niet alleen een bijzondere maar tevens een zeer liefdevolle en mooie dienst geworden. Wij denken met warme gevoelens aan de dag terug."
Hartelijke groet, Paul

“Lieve Monique, Zonder dat ik jou kende was Weesp voor mij het teken dat het goed was voor jou te kiezen. Mijn allerbeste vriend en maatje Johan was er na een kort ziekbed van 5,5 week ineens niet meer en dat was heftig. Jij hebt mij en mijn gezin bij de hand genomen om een fantastisch afscheid te regelen. Jouw rust, vriendelijkheid, fijne stem en warme empathie hebben het voor ons mogelijk gemaakt om over alles goed te kunnen nadenken en het is precies gegaan zoals wij het wilden. Ook de moeite die jij hebt gedaan om, ondanks het warme weer (het was circa 30 graden) aan mijn belofte aan Johan te kunnen voldoen om hem thuis te laten komen. Het is jou gelukt om een manier en de juiste mensen te vinden die dit mogelijk konden maken. Dit heeft voor mij veel betekend. Jij bent een vrouw die zó geschikt is voor dit werk en hopelijk voorlopig niet maar ik zal jou zeker de volgende keer weer alles laten verzorgen."
Met lieve groet, Julia

Dementievriendelijke uitvaartzorg

”Beste Monique, hierbij wil ik je alsnog bedanken voor de manier waarop je ons afscheid van onze moeder hebt begeleid. Het is prachtig  en rustig verlopen en mijn moeder zou geglunderd hebben van trots. Nogmaals hartelijk dank!” 

"Monique heeft ons veel geregel uit handen genomen na het overlijden van mijn man. Ze had goede suggesties en adviezen. Bovendien hebben we ons ook niet druk hoeven maken over het uitkeren van de uitvaartverzekering. Met veel empathie regelde ze alles zoals we het wilden. Tot en met een condoleance in het Hotel Hart van Weesp. Wij hebben haar hulp in deze chaotische en emotionele periode erg op prijs gesteld. Ook hoe zij op de dag van de uitvaart de kleinkinderen betrok bij het afscheid. Het was een prettig en persoonlijk contact. Wij kunnen haar van harte aanbevelen.” 

"Monique, je bent een oprecht lieve vrouw die geboren lijkt voor haar werk. Je doet je werk met liefde. Dankjewel!"
Lina Brouwer

Referenties Uitvaart Weesp

”Lieve Monique, hierbij wil ik je nogmaals bedanken hoe jij alles geregeld hebt voor ons. De warmte die je uitstraalde. Wat een werk heb jij voor ons verzet en wat deed je dat met hart en ziel. Geweldig dat je op mijn verzoek iets fleurigs hebt aangetrokken. De dag is als een roes aan mij voorbijgegaan, daarom ben ik blij met de cd-opname. Ik draai hem soms twee keer per dag. Lieve Monique, ik weet niet of we elkaar nog terugzien, maar het was mij een genoegen je te leren kennen.”

"Hierbij bedank ik haar nogmaals voor alle goede zorgen."
Met vriendelijke groet, Willy van Raam

”Hallo Monique, namens mijn hele familie wil ik jou enorm bedanken voor de zeer professionele en prachtige begeleiding van deze moeilijke dag. Het was precies zoals wij voor ogen hadden.”

"Beste Monique, Dank voor je uitstekende begeleiding en organisatie van de uitvaart van mijn vader. Je hebt alles precies zo geregeld als besproken, je was attent, altijd bereikbaar en heel responsief. Het zijn nooit prettige trajecten maar jouw professionele en trefzekere manier van handelen heeft ons rust gebracht en ons veel praktische zorgen uit handen genomen. Uitstekend gedaan, dank daarvoor!"
Groet Matthijs