Kun je zelf de uitvaartondernemer kiezen?

Uitvaartkeuzes - welke uitvaartbegeleider kies je

Kun je zelf de uitvaartonderneming of uitvaartbegeleider kiezen?

Je bent vrij in je keuze, ongeacht welke uitvaartverzekering is afgesloten!

‘Ik heb een uitvaartverzekering bij een andere uitvaartonderneming, dus ik kan jou jammer genoeg niet kiezen om de uitvaart van mijn moeder te begeleiden.’  Ik hoor dit regelmatig. En dat is jammer, want dit is een misverstand.

Als het gaat om een kapitaalverzekering

Dan kunnen nabestaanden, ongeacht waar de overledene verzekerd is, de uitvaartondernemer kiezen die zij het meest vinden passen. De uitvaartverzekeraar zal het verzekerde bedrag, na overlijden, te allen tijde uitkeren ten behoeve van de kosten van de uitvaart.

Met een naturapolis ben je gebonden aan de verzekeraar

Een naturapolis is een verzekerd pakket van uitvaartdiensten. Met zo'n polis ben je wél gebonden aan de verzekeraar. Maar het is mogelijk dit naturapakket, via een verzoek aan desbetreffende verzekeraar, om te laten zetten in een kapitaalverzekering. Soms kan dat financieel gunstiger zijn.

De verzekeraar bepaalt in dit geval de hoogte van het verzekerde bedrag. Je kunt dit bedrag opvragen bij je verzekeraar. 

Omzetten van het naturapakket naar een kapitaalverzekering

Dit kan gunstiger zijn als je bijvoorbeeld kiest voor:

  • bier, wijn en broodjes kroket als catering in plaats van de via het uitvaartpakket verzekerde kopjes koffie met plakjes cake
  • de uitvaart motor of uitvaart bus als staatsievervoer in plaats van de standaard rouwauto
  • de theetuin als locatie voor de condoleance in plaats van de aula van een crematorium

De vastgestelde producten, diensten en aantallen die vermeld staan in het verzekerde pakket van diensten zijn namelijk niet zomaar inwisselbaar.

Wil je meer informatie over uitvaartverzekeringen versus uitvaartwensen?

Lees ook eens dit blog>>. Hier ga ik in op de verschillen tussen een naturaverzekering en een kapitaalverzekering. of bel mij voor meer informatie!

06-233 09 339

Ik kan je hier persoonlijk over informeren.

© Monique Houtzager

Als je dit een interessant artikel vindt, deel mijn blog dan gerust.