In Memoriam Uitvaarten

Welke uitvaartbegeleider kies je?

‘Ik heb een uitvaartverzekering bij een andere uitvaartonderneming, dus ik kan jou jammer genoeg niet kiezen om de uitvaart van mijn moeder te begeleiden.’ 

Ik hoor dit regelmatig. En dat is jammer, want dit is een misverstand.

Je bent vrij in je keuze, ongeacht welke uitvaartverzekering is afgesloten!

Coronatijd Uitvaartkeuzes uitvaartondernemer kiezen

Als het gaat om een kapitaalverzekering

Dan kunnen nabestaanden, ongeacht waar de overledene verzekerd is, de uitvaartbegeleider kiezen die zij het meest vinden passen. De uitvaartverzekeraar zal het verzekerde bedrag, na overlijden, te allen tijde uitkeren ten behoeve van de kosten van de uitvaart.

Met een naturapolis ben je gebonden aan de verzekeraar

Een naturapolis is een verzekerd pakket van uitvaartdiensten. Met zo’n polis ben je wél gebonden aan de verzekeraar. Maar het is mogelijk dit naturapakket, via een verzoek aan desbetreffende verzekeraar, om te laten zetten in een kapitaalverzekering. Soms kan dat financieel gunstiger zijn.

De verzekeraar bepaalt in dit geval de hoogte van het verzekerde bedrag. Je kunt dit bedrag opvragen bij je verzekeraar. 

 

Omzetten van het naturapakket naar een kapitaalverzekering

 

Dit kan gunstiger zijn als je bijvoorbeeld kiest voor:

  • bier, wijn, fris en bittergarnituur in plaats van de via het uitvaartpakket verzekerde precieze aantal kopjes koffie met plakjes cake
  • een gekleurde rouwauto, een oldtimer of de uitvaart motor in plaats van het standaard staatsievervoer
  • een favoriete horecalocatie of de theetuin als locatie voor het afscheid

De vastgestelde producten, diensten en aantallen die vermeld staan in het verzekerde pakket van diensten zijn namelijk niet inwisselbaar.

Wil je meer informatie over uitvaartverzekeringen versus uitvaartwensen?

Lees ook eens dit blog>>. Hier ga ik in op de verschillen tussen een naturaverzekering en een kapitaalverzekering. of bel mij voor meer informatie!

Ik kan je hier persoonlijk over informeren.

© Monique Houtzager