In Memoriam Uitvaarten

Activiteit 27 september 2023 – ‘Uitvaartwensen en mogelijkheden’

Themabijeenkomst in De Kazerne te Muiden

Op woensdag 27 september organiseert Versa Welzijn in samenwerking met Cindy Kooijman, geestelijk verzorger aangesloten bij Questio Centrum voor Levensvragen – voor belangstellenden – de themabijeenkomst ‘Uitvaartwensen en mogelijkheden’. Deze bijeenkomst, vindt plaats in De Kazerne in Muiden en vangt aan om 15.00 uur. Gastspreker Monique Houtzager, uitvaartbegeleider en ondernemer van In Memoriam Uitvaarten neemt de deelnemers mee in het uitvaartproces van A tot Z en vertelt over alle eigentijdse mogelijkheden die er zijn om een écht persoonlijk afscheid te realiseren. Ook vertelt zij over dementievriendelijke uitvaartzorg.

Over Monique Houtzager

“Rondom de dood komt er veel diepgang naar boven, zo ervaarde ik tijdens het stervensproces van één van mij beste vriendinnen Sabine. Haar afscheid in november 2016 deed mij beseffen hoe belangrijk het werk van een uitvaartverzorger is. Dit inspireerde mij tot omscholing – van voorlichter en eventmanager bij een grote uitvaartorganisatie – naar uitvaartverzorger.

 

Mijn ‘vlieguren’ binnen mijn nieuwe professie maakte ik de eerste jaren bij mij toenmalige werkgever. Ik wilde veel persoonlijker werken en dat was daar niet mogelijk. 

 

Op 1 januari 2019 richtte ik als zelfstandige In Memoriam Uitvaarten op.”

Uitvaartwensen en mogelijkheden De Kazerne Muiden
“Mijn missie is nabestaanden helpen bij het maken van keuzes, hen de weg te wijzen en te inspireren, zodat het afscheid van een geliefde een prachtige en dierbare herinnering wordt en blijft.”

Een uitvaart kan maar één keer goed

De behoeften van nabestaanden veranderen. Een uitvaart anno nu is minder stijf, minder somber en minder standaard. Ook ontstaan er steeds meer persoonlijke rituelen ten behoeve van een persoonlijk betekenisvol afscheid. Eigenlijk is alles mogelijk, van een traditioneel formeel afscheid in een aula van een crematorium of in een kerk tot een informeel afscheid op een persoonlijke afscheidslocatie. Denk bijvoorbeeld aan een horecalocatie, een theehuis, een theater of de eigen tuin. Een persoonlijke uitvaart kan in kleine en in grote dingen zitten. Van de bloemen, een unieke rouwkaart, passend staatsievervoer tot en met de catering. Door vragen te stellen en vervolgens goed te luisteren helpt Monique als uitvaartbegeleider nabestaanden de juiste keuzes te maken. Afscheid nemen kun je immers maar één keer goed doen.

Toegang en aanmelden

De toegang is gratis inclusief koffie en thee. De lezing vangt aan om 15.00 uur in de raadszaal van de Kazerne in Muiden, Kazernestraat 10. 

Vooraf reserveren is gewenst via versawelzijn.nl of e-mail ctilburg@versawelzijn.nl of telefonisch via 06 – 82 86 89 48.