In Memoriam Uitvaarten

Lezing Manu Keirse in De Kazerne, Muiden

Hoogleraar verliesverwerking geeft tips voor iedereen die steun zoekt bij het rouwproces

Deze activiteit vond plaats op 14 juni 2023

Rouw en verlies horen bij het leven; iedereen krijgt er mee te maken. Maar hoe ga je daarmee om? Rouwt ieder mens op dezelfde manier? Heelt de tijd alle wonden? En hoe kan je anderen helpen en troosten? Deze en vele andere vragen kwamen woensdagmiddag 14 juni 2023 aan bod in de lezing van emeritus hoogleraar verliesverwerking Manu Keirse. De lezing vond plaats in de raadszaal van De Kazerne in Muiden.

Antwoord op vragen over rouw en verlies

Deze lezing was een initiatief van Versa Welzijn in samenwerking met Questio Centrum voor Levensvragen en In Memoriam Uitvaarten. Als uitvaartbegeleider ervaart Monique Houtzager van In Memoriam Uitvaarten dagelijks wat rouwen is, en dat iedereen rouw op een andere manier beleeft. Ook merkt zij dat mensen in rouw – maar ook hun omgeving – veel vragen hebben over rouw en verlies. Met deze lezing willen de drie partijen inwoners van Muiden e.o., die kort of langer geleden een verlies hebben meegemaakt, steun bieden bij hun rouwproces.

Artikel Muidernieuws 31 mei 2023

Artikel Muidernieuws 31 mei 2023

Keirse: “Om verlies te overleven moet je rouwarbeid verrichten. Je kunt een manier vinden om rouw te overleven, maar verwerken doe je het nooit. Het blijft altijd een deel van jou.”

Antwoord op vragen over rouw en verlies

Prof. dr. em. Manu Keirse is klinisch psycholoog en doctor in de geneeskunde. Hij heeft zowel in België als Nederland naam gemaakt als deskundige op het gebied van rouw, verlies en de laatste levensfase. In deze lezing geeft hij tips aan mensen in rouw en aan familie en naasten over wat wel en niet helpt om verlies te overleven. Een van zijn bestsellers ‘Helpen bij verlies en verdriet’ is een onmisbare gids voor wie rouwt of een dierbare wil bijstaan in zijn verdriet.