Kun je zelf de opbaar- en uitvaartlocatie kiezen?

Uitvaartkeuzes - uitvaartcentrum en uitvaartlocatie

Kun je zelf de opbaarlocatie, het uitvaartcentrum en de uitvaartlocatie kiezen?

Je bent vrij in je keuze, ongeachte welke uitvaartondernemer je kiest!

‘Mijn vader wil na zijn overlijden worden opgebaard in het uitvaartcentrum Weesp, dus ik zal als het zo ver is Van Vuure of Myosotis bellen. Eigenlijk wil ik dat jij de uitvaart doet, maar dit is de keuze van mijn vader.’ Ik hoor dit vaker. Het is echter een misverstand dat de voorkeur voor een opbaar- of uitvaartlocatie  ook de keuze voor de uitvaartondernemer bepaalt.

Keuze opbaarlocatie

Nabestaanden kunnen zelf de opbaarlocatie bepalen. Het maakt niet uit welke uitvaartondernemer wordt gekozen. De opbaring van de overledene kan thuis worden verzorgd of in een uitvaartcentrum naar keuze, zoals Uitvaartcentrum Weesp.

Uitvaartcentrum Weesp of een ander uitvaartcentrum

Dit kan door iedere onafhankelijke uitvaartondernemer geregeld worden. De kosten voor de nabestaanden blijven gelijk. Of de opbaarlocatie nu wordt gehuurd via Van Vuure, Myosotis of In Memoriam Uitvaarten.

Keuze uitvaartlocatie

Ook kunnen nabestaanden zelf de uitvaartlocatie kiezen.  Ongeacht voor welke uitvaartondernemer wordt gekozen.

Van Crematorium Daelwijck in Utrecht tot Den en Rust in Bilthoven en van Begraafplaats Carspelhof in Weesp tot Zuiderhof in Hilversum

Wil je dat de afscheidsceremonie en de condoleance plaatsvindt in Crematorium Daelwijck in Utrecht (Yarden), in Crematorium Den en Rust in Bilthoven (Dela) of in Crematorium Laren (particulier eigendom)? Wil je de begrafenis laten plaatsvinden op Begraafplaats Carspelhof (eigendom van gemeente Weesp) in Weesp of Begraafplaats Zuiderhof (eigendom van uitvaartstichting Hilversum) in Hilversum? Of is het afscheid op een favoriete horecalocatie gewenst? Iedere onafhankelijke uitvaartondernemer, zoals In Memoriam Uitvaarten, kan dit regelen.

LET OP! Soms worden in een verzekeringspolis expliciet opbaarlocaties en/of uitvaartlocaties vermeld. Als daar van afgeweken wordt, worden de locatiekosten niet vergoed. Check dus altijd goed de polis.

Wil je meer informatie over opbaarlocaties en uitvaartcentra?

Bel mij gerust!

06-233 09 339

© Monique Houtzager

Als je dit een interessant artikel vindt, deel mijn blog dan gerust.