In Memoriam Uitvaarten

Kun je zelf de opbaar- en uitvaartlocatie kiezen?

Uitvaartkeuzes – uitvaartcentrum en uitvaartlocatie

‘Mijn vader wil na zijn overlijden worden opgebaard in uitvaartcentrum X, dus ik zal als het zover is  de desbetreffende uitvaartondernemer bellen. Eigenlijk wil ik dat jij de uitvaart verzorgt, maar dit is de keuze van mijn vader.’ Ik hoor dit vaker. Het is echter een misverstand dat de voorkeur voor een opbaar- of uitvaartlocatie  ook de keuze voor de uitvaartondernemer bepaalt.

Uitvaartlocaties

Keuze opbaarlocatie

Je bent vrij in je keuze, ongeachte welke uitvaartondernemer je kiest! Nabestaanden kunnen zelf de opbaarlocatie bepalen. Het maakt daarbij niet uit voor welke uitvaartondernemer wordt gekozen. De opbaring van de overledene kan zowel thuis worden verzorgd als in een uitvaartcentrum naar keuze, zoals bijvoorbeeld in Uitvaartcentrum Weesp.

Opbaren in Uitvaartcentrum Weesp of in een ander uitvaartcentrum

Dit kan door iedere uitvaartondernemer geregeld worden. De kosten voor de nabestaanden blijven gelijk, ongeacht door welke uitvaartondernemer de opbaring wordt verzorgd.

Keuze uitvaartlocatie

Ook kunnen nabestaanden zelf de uitvaartlocatie kiezen.  Ongeacht voor welke uitvaartondernemer wordt gekozen.

Van Crematorium Daelwijck in Utrecht tot Den en Rust in Bilthoven en van Begraafplaats Carspelhof in Weesp tot Zuiderhof in Hilversum

Drukwerk, bloemen, muziek en catering

Wil je dat de afscheidsceremonie en de condoleance plaatsvindt in Crematorium Daelwijck in Utrecht (Yarden), in Crematorium Den en Rust in Bilthoven (Dela) of in Crematorium Laren (particulier eigendom)? Wil je de begrafenis laten plaatsvinden op Begraafplaats Carspelhof (eigendom van gemeente Weesp) in Weesp of Begraafplaats Zuiderhof (eigendom van uitvaartstichting Hilversum) in Hilversum? Of is het afscheid op een favoriete horecalocatie gewenst? Iedere onafhankelijke uitvaartondernemer, zoals In Memoriam Uitvaarten, kan dit regelen.

LET OP! Soms worden in een verzekeringspolis expliciet opbaarlocaties en/of uitvaartlocaties vermeld. Als daar dan van afgeweken wordt, worden de locatiekosten niet vergoed. Check dus altijd goed de uitvaartpolis.

Wil je meer informatie over uitvaartverzorging, opbaarlocaties en -mogelijkheden?

Bel mij gerust!

© Monique Houtzager