In Memoriam Uitvaarten

Uitvaart in coronatijd

Intieme uitvaart in coronatijd toch groots

Dat een intieme uitvaart toch groots en indrukwekkend kan zijn, bewees de uitvaart van de 61-jarige Dick Rozendaal uit Muiden. Zo stond op 6 december jl. omschreven in een groot artikel in de Gooi en Eemlander. Ondanks de coronamaatregelen die door de 1,5 meter afstand tussen de huishoudens een uitvaart beperken ten aanzien van het aantal toegestane aanwezigen, was de belangstelling groot. De Muiders lieten zich hun laatste eerbetoon aan hun geliefde Muider door corona niet ontnemen. Overal in Muiden hingen de vlaggen halfstok en stonden er mensen langs de route. Onderweg werden er bloemen gelegd op de kist van Dick die door naaste familie op een loopkoets van thuis naar de Grote kerk en vervolgens naar zijn laatste rustplaats op de Algemene Begraafplaats werd gebracht.

Keurmerk Persoonlijke Uitvaart

Spontaan trokken professionele verkeersregelaars hun vesten aan en begeleidden zo samen met ‘Handhaving’ de rouwstoet. Muiden was gehuld in stilte, je kon een speld horen vallen op straat. Zelfs ik als uitvaartbegeleider kreeg er kippenvel van. Bij de Amsterdamsepoortbrug stond een bakfiets met spandoek met daarop de tekst: ‘Dag Dick, bedankt!’ De mensen die de begraafplaats niet op mochten vanwege de coronaregels keken vanaf de Weesperweg op een afstand toe en bekeken tegelijkertijd via een livestream de begrafenis van dichtbij op hun telefoon. De rest van de Muiders – maar ook ver daarbuiten, tot Alaska toe (daar midden in de nacht) – keek thuis massaal live mee.

 

Wilt u weten wat op dit moment de coronaregels zijn ten aanzien van uitvaarten, leest u dan ons blog corona en de gevolgen voor uitvaarten  dat steeds wordt aangepast met de laatste informatie conform de geldende coronamaatregelen.

 

In Memoriam Uitvaarten is 24 uur per dag bereikbaar en beschikbaar bij overlijden, neemt alle zorgen van A tot Z uit handen en verzorgt persoonlijke uitvaarten conform de coronarichtlijnen van het RIVM en de BGNU branchevereniging. ‘We denken niet in onmogelijkheden, maar in mogelijkheden.’

 

Bel, mail of whatsapp ons gerust als er vragen of onduidelijkheden zijn ten aanzien van een aankomend(e) overlijden of uitvaart in coronatijd.

© Monique Houtzager