In Memoriam Uitvaarten

Dankbaar voor mooie reviews

Uitvaartreviews zijn zo waardevol!

Referenties komen online binnen via e-mailGoogle of bijvoorbeeld Trustoo. Reviews laten zien wat de waarde is van onze dienstverlening, zoals ‘onze’  families dit waarderen. Andere nabestaanden krijgen door deze geschreven reacties inzicht in de dienstverlening van een uitvaartondernemer. 

 

Als wij na afloop van een uitvaart horen ‘het is precies gegaan zoals hij/zij het gewild zou hebben”, zijn wij elke keer weer trots. Wij proberen onze werkwijze zo persoonlijk mogelijk te doen, wij gaan –samen met de naasten– altijd op zoek naar een persoonlijke touch in een uitvaart. Dat doen we met veel aandacht en passie.  Als enige tijd na de uitvaart via een online review de tevredenheid van de nabestaanden nogmaals wordt bevestigd, weten we dat het afscheid goed was.

Dankbaar voor reviews

Monique van In Memoriam Uitvaarten: “Vaak ben ik echt geroerd door wat mensen aan mij terugkoppelen, zoals deze referentie die ik afgelopen week mocht ontvangen. Een aantal maanden voorafgaand aan de uitvaart vroeg dit echtpaar een voorbespreking aan in verband met het aankomende afscheid van meneer.”

We wilden geen kraai

Het is alweer een jaar geleden dat mijn man en ik op zoek waren naar een uitvaartbegeleider. We wisten beiden dat we absoluut geen ‘kraai’ wilden, iemand van een uitvaartfabriek. 

 

In al je kwetsbaarheid van ziekte en aankomend sterven wil je iemand die verstand heeft van wat er allemaal moet gebeuren, een vreemde waar je dingen aan kunt overlaten maar die toch rekening houdt met al je wensen. Die persoon vonden we helemaal in Monique Houtzager van In Memoriam Uitvaarten. Ze was betrokken, maar ook zakelijk en nabij. 

 

Je kunt en moet uit zoveel mogelijkheden kiezen terwijl je er nog helemaal niet aan wilt denken. Ze nam er de tijd voor in dat eerste gesprek, de tijd om ons te leren kennen, onze wensen en angsten te bespreken en de mogelijkheden voor te leggen. Binnen 24 uur ontvingen we ook een transparant kostenoverzicht.

Een kus als dank

Raar misschien, maar mijn man was zo opgelucht en blij dat we Monique hadden gekozen, dat hij haar toen ze wegging, kuste als dank. Zij wist bijvoorbeeld dat een rondleiding in het crematorium mogelijk was. Mijn man was voorstander, ik vond het eng. Toch ben ik blij dat we het gedaan hebben en daarna was het voor ons beiden ook logischer om wat meer in detail de uitvaart te bespreken: welke muziek, moest de kist met mijn man als eerste de aula in of pas nadat iedereen een plekje gevonden had. Zou ik meelopen naar de ovenruimte of meteen na de ceremonie met mijn familie naar de koffiekamer gaan. Dingen waar je zelf niet meteen aan denkt om vooraf te bespreken.

Ze had mijn man rust gegeven

De dagen na het overlijden van mijn man was de steun en begeleiding van Monique – en haar medewerkers natuurlijk – een ware vluchtheuvel voor mij. Het was ook fijn dat ik haar al had leren kennen. En ze had mijn man rust gegeven. Alles is op rolletjes gelopen, precies zoals mijn man en ik het bedacht en gewenst hadden. Dat is ook heel lang naderhand erg belangrijk, dat je er tevreden op terug kunt kijken. Je kunt het maar één keer goed doen. Ook de lovende woorden van de mensen die er bij geweest waren, deden me zo goed. Het laatste wat ik voor hem kon doen had ik goed gedaan. Met hulp van Monique.

Jopie van Apeldoorn

© Monique Houtzager