In Memoriam Uitvaarten

Medium Frank Osinga brengt troost aan nabestaanden​

Moederdag 2024 - Een middag van ziel tot ziel

WEESP – Troostend en bijzonder. Dat zijn de twee woorden die op zondagmiddag het meest te horen waren na afloop van een spirituele ontmoeting met overleden dierbaren op deze Moederdag met hulp van medium Frank Osinga. De aula van Uitvaartcentrum Weesp – Van Vuure, samen met In Memoriam Uitvaarten de organisator van dit evenement, vulde zich al ruim voor aanvang met vele belangstellenden. Monique Houtzager: “Liefde gaat door na de dood, dat gaat Frank ons laten voelen en ervaren.”

In de zaal is positieve spanning voelbaar. De bezoekers praten gezellig met elkaar en zijn verwachtingsvol. Wat gaat deze middag brengen? De verwachtingen variëren van ‘geen idee, ik zie het wel’ tot ‘ik ben nieuwsgierig of het kan kloppen dat ik soms mijn overleden vrouw en zoon nog dicht bij me voel en zelfs kan ruiken’. Een mevrouw verwoordt het zo: “Al neem ik maar een zinnetje mee naar huis waar ik wat aan heb, dan is voor mij de middag geslaagd.”
De nuchtere Friese Frank Osinga, tot 15 jaar geleden een reclameman, vertelt zijn eigen verhaal over hoe het leven hem heeft geleid naar mediumschap. Samen met zijn vrouw Anita Kijf runt Osinga het Spiritueel Centrum Zwave in Weesp. Hij vertelt hoe hij heeft leren vertrouwen op boodschappen die hij binnenkrijgt, al herkende hij dat in het begin helemaal niet als een contact met een overledene. Osinga: “In mijn ogen is mediumschap geen gave maar een talent. Ieder mens kan via intuïtie en voelen, boodschappen ontvangen van mensen die zijn overgegaan naar de andere wereld. Een talent is een aanleg, maar je moet net als bij elke andere vaardigheid heel veel oefenen om de betekenis te begrijpen van wat je helder hoort of ziet. Een verdere ontwikkeling is dan dat je die gefragmenteerde informatie op een goede manier kunt vertalen naar de vraag waarmee iemand bij je komt.”

Artikel WeesperNieuws 14 mei 2024

Medium Frank Osinga troost nabestaanden

Een liefdevolle droomwereld

De bezoekers hangen aan zijn lippen. Osinga’s beschrijving van de ‘droomwereld’ waar overledenen in terecht komen na het overgaan, is een prachtig beeld waar alles liefde is en waar zielen met elkaar herenigd worden. Osinga benadrukt dat dit niet DE maar ZIJN waarheid is. Het is hoe hij aankijkt tegen de aardse wereld, de spirituele wereld en de weg die een ziel aflegt. “Een ziel heeft op aarde wat te leren en deze blauwdruk ligt al vast zodra hij op de aarde in een fysiek lichaam komt. Elk leven doet ertoe, misschien niet voor jou als mens, maar wel als ervaring voor de ziel.” Dat je na je overlijden wordt opgevangen door je overleden dierbaren en spirituele gidsen, is een boodschap die er lekker ingaat bij het publiek.

Bijzondere ontmoetingen

Als Osinga zich bewust openstelt voor de overleden dierbaren, die volgens hem altijd om je heen zijn, krijgt hij verschillende boodschappen door. “Dank je wel dat je zo goed voor me hebt gezorgd en me weer opbeurde als ik er doorheen zat. Weet dat ik hier goed ben opgevangen door Willem, wil je dat doorgeven aan het thuisfront?” 

De vrouw in de zaal die dit herkent put uit Osinga’s woorden troost en ziet het als een bevestiging dat ze op de goede weg is. Een andere vrouw herkent haar zus in de beschrijving die doorkomt en twee dochters ontvangen via Osinga de waardering van hun overleden moeder voor onder andere het mooi onderhouden van haar graf. De gebeurtenissen roepen steeds meer vragen op vanuit het publiek, die Osinga naar zijn beste weten beantwoordt.

En dan is de middag voorbij. Menno Lamme van Van Vuure Uitvaartverzorging en Monique Houtzager van In Memoriam Uitvaarten sluiten af met een mooi gedicht over hoe verschillend je om kunt gaan met verlies en rouw. De dame die op zoek was naar een zinnetje om mee naar huis te nemen, haalde uit dit gedicht de meeste inspiratie. Het was een warme ontmoeting tussen verschillende werelden, waarbij liefde en troost in het stralende middelpunt stonden.

Artikel in het WeesperNieuws

Wilt u het artikel nog eens nalezen of downloaden? Klik hier…