Inloopspreekuur; praten over afscheid en uitvaartwensen

Inloopspreekuur; Praten over afscheid en uitvaartwensen

In Memoriam Uitvaarten houdt wekelijks inloopspreekuur in City of Wesopa

Praten over het eigen afscheid of de invulling van de uitvaart; veel mensen schuiven dat graag steeds voor zich uit. Ik zocht een manier om dit gesprek zo laagdrempelig mogelijk aan te bieden. Daarom houd ik een wekelijks ‘inloopspreekuur’ voor Weespers en omwonenden die over hun eigen afscheid en uitvaart (of dat van een dierbare) willen praten. 

Het inloopspreekuur vindt wekelijks plaats op dinsdag van 12.30 tot 13.30 uur in de City of Wesopa aan de Herengracht 23. De koffie staat klaar! Weespers en omwonenden kunnen daar met al hun vragen over hun afscheid en uitvaartwensen terecht en persoonlijk kennismaken met mij. Ik geef alle informatie over de mogelijkheden van een (eigentijdse) uitvaart, geschikte locaties in de omgeving voor bijvoorbeeld de afscheidsceremonie of de condoleance en over dementievriendelijke uitvaartverzorging en . "Als u dat wilt, kunnen we ook de uitvaartwensen bespreken voor uw eigen afscheid of dat van een naaste. Ik geef daarbij meteen inzicht in de bijbehorende kosten. Ook kan ik op basis van een polis-check kijken of u voldoende verzekerd bent. Deze zaken kunnen we natuurlijk op afspraak ook later in alle rust bespreken in de eigen, vertrouwde omgeving.”

Inloopspreekuur Monique Houtzager
Monique Houtzager nodigt u uit in de City of Wesopa om te praten over uw afscheidswensen ©Linseyfotografie

City of Wesopa

De City of Wesopa ligt midden in het centrum van Weesp, een goede locatie om u te ontvangen. Daarbij sluit het spreekuur goed aan bij het maatschappelijke doel van dit theater. Op deze locatie zal In Memoriam Uitvaarten in de toekomst voor de Weespers ook activiteiten organiseren rondom de thema’s afscheid en rouw en verlies.

Achtergrond In Memoriam Uitvaarten

Begin 2019 richtte ik mijn uitvaartonderneming ‘In Memoriam Uitvaarten’ op en startte als zelfstandig en onafhankelijk uitvaartbegeleider voor Weesp en omgeving. Daarvóór werkte ik tien jaar voor een van de grootste uitvaartorganisaties van Nederland. Als uitvaartbegeleider ondersteun ik  nabestaanden bij het organiseren en verzorgen van een persoonlijke uitvaart; crematie of begrafenis, ook kerkelijk. En ongeacht welke uitvaartverzekering.

Een goed afscheid is een afscheid dat past bij de overledene en bij diens nabestaanden, want zij moeten verder. Ik ben gespecialiseerd in voorbesprekingen en uitvaarten op maat, dat wil zeggen persoonlijke uitvaarten.

Als ik na afloop van een uitvaart terug krijg dat het afscheid precies is gegaan zoals de overledene het gewild zou hebben, ben ik daar trots op. Elke keer weer.

In de GooiAgenda treft u de data van het inloopspreekuur aan. Neem hier een kijkje.

Wilt u meer informatie, bel mij gerust!

06-233 09 339

© Monique Houtzager

Als je dit een interessant artikel vindt, deel mijn blog dan gerust.